perjantai 12. huhtikuuta 2013

ruusu cup cake

monena vuonna olen missannut dr.oetkerin järjestämän kaunein cup cake-kilpailun,
mutta nytpäs se ei jäänyt välistä. kilpailuun osallistuvan cup caken tai muffinssin maulla ei ole merkitystä, koristuksen voi tehdä vaikka kaupan valmis muffarin päälle, pääasia kunhan
se näyttää hyvältä.

meidän muffinssit maistuivatkin hyvälle. ohjeen otin joululahjaksi saamastani kuppikakut ja muffinit- kirjasta. tässäpä hieman kuvia kilpailu kuppikakusta. 
(saa käydä tykkäämässä dr.oetkerin facebook sivuilla)




tassäpä vielä ohjetta

sitruuna-tuorejuustokuppikakut

125g pehmeää voita
170g sokeria
1tl raastettua sitruunankuorta
2 kananmunaa
125g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125g tuorejuustoa
60ml vastapuristettua sitruunanmehua

vatkaa voi, sokeri ja sitruunan kuori kuohkeaksi vaahdoksi. lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten hyvin aina lisäämisen jälkeen.

sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vahdon joukkoon. kääntele seos varovasti tuorejuuston ja sitruuna mehun joukkoon. jaa taikina tasaisesti vuokiin, paista 200 asteisessa uunissa 12-15 min. 
kunnes kuppikakut ovat kullanruskeita. anna jäähtyä. 

(itse lisäsin seokseen vielä vaniljasokeria ja jätin sitruunan kuorenpois. sitruuna mehun ja tuorejuuston sekoitin tahnaksi jonka lisäsin taikinaan.)

päälle tuorejuustosta, sitruunamehusta ja tomusokerista tehty kuorrute. ruusu ja lehdet sokerimassasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti