perjantai 23. elokuuta 2013

mustaherukka juustokakku

työkaverille lupauduin syyskuunlopulla vietettäviin häihi leipomaan macaronsseja ja mustaherukka-juustokakkuja. 
pitihän se koe kakku valmistaa, koska ikinä en mustaherukkaa ole juusto-tai missään muusakaan 
yhteydessä käyttänyt.
ohje on syntynyt yhdistämällä useita eri ohjeita, tai siis suurimmaksi osaksi omasta päästä.
hyvää kakusta kuitenkin tuli, ei mitekään kirpeää, niin kui mustaerukka itsessää on.
tässäkin juusto kakussa on pieni yllätys keskellä. 



tässä vähän vaihekuvaa, eli ensin on pienenpää reunavuokaa käyttäen, tehty ihan normaali kakku. tässä mustaherukkaa.

ja isonpireuna vuoka asetettu pienemmän kakun ympärille.
laidat ja päällinen suorataan valkoisella täytteellä.
ja vielä kiille päälle :)




tuoreet koristeet hipaisin hakemaan siskon takapihalta.


3 kommenttia:

  1. Hei! Saisiko tästä kakusta ohjetta. Näyttää niiiin hyvältä, voisin tekaistu tyttäreni synttäreille... :)

    VastaaPoista
  2. hei, olisikohan tämä se ohje, joka kerta kun olen tätä tehnyt olen vähän niin kuin päästä ohjeen keksinyt. mutta tässä on hieman suuntaa antavaa ohjetta

    Pohja

    150 g digestive -keksejä
    50 g voita

    täyte 1.

    2 dl Flora vispiä
    100 g maustamatonta tuorejuustoa
    1, dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria (saa laittaa enemänkin, maista ensin)
    100g mustaherukoita
    3liivatelehteä
    0,3 dl vettä

    täyte 2.

    3 dl flora vispiä
    100 g maustamatonta tuore juustoa
    1 dl ranskankermaa/rahkaa (itse käytin rahkaa)
    0,5dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    3 liivatelehteä
    0,3 dl vettä
    100g valkosuklaata

    Kiille

    1 dl vettä
    1 dl kuningatarsosetta
    3/4 dl sokeri
    4 liivatelehteä

    murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. painele keksi seos leivinpaperilla vuoratun 24cm halkasialta olevaan vuokaan
    valmista ensin täyte 1.
    Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, sokerit ja soseutetut mustaherukat. Kuumenna vesi kattilassa kuumaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

    aseta pienenpi vuoka keksipohjan päälle. tai jos täytteestä tuli paksuhkoa pysyy koossa ilman vuokaakin. jatä kuitenkin reunoille noin 1cm tyhjää tilaa.

    tai halutessa voi keksi pohjan tehdä suoraan pienenpään vuokaan ja siihen mustaherukka täyte päälle. sitte isonpi vuoka ympärille ja valkoinen täyte siihen silloin keksi pohjaa ei ole ollenkaan näkyvissä niin kuin kuvassa.

    Kaada täyte pohjan päälle. (täytteen tulee olla riittävän löysää, jotta lopputuloksesta saa tasaisen)
    Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.

    valmista täyte2. samalla tavoin ilman mustaherukkaa. itse lisäsin tuossa loppu vaiheessa täytteeseen tuon sulatetun valkosuklaan. sopii mainioisti mustaherukan kanssa.

    hyydytä uudelleen muutama tunti ennen kiilteen lisäämistä. kiilteen voi myös itse valmistaa esim. mustaherukka mehusta

    Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan vesi, kuningatarsose, sokeri ja sitruunamehu ja kiehauta seos. Lisää kuumaan seokseen liivatteet, sekoita hyvin (varmista, että liivate on liuennut) ja jäähdytä seos käden lämpöiseksi. Kaada kiille kakun pinnalle varovasti ja laita kakku jääkaappiin. Tarjoa aikaisintaan muutaman tunnin kuluttua.

    tässäpä olisi jonkin sortin ohjetta, toivottavasti onnistuu ja maistuu :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kiitos!! Viikonloppuna pääsee resepti käyttöön.. :D

    VastaaPoista