lauantai 29. lokakuuta 2011

Magaronit

Eräänä päivänä oli vaan pakko alkaa tekeen magaroneja. Aikaisemmin en niitä ole valmistanut saati sitten maistanut, mutta kun joka paikassa niistä hehkutettiin nii pakkohan se oli. Ja näin ensikertalaiseksi ihan hyvin ne onnistuivat. (vaikka kylläkin ensimmäinen taikina meni pilalle)
ohjeen näihin läysin muistaakseni jonkun sisustus lehden sivuilta.


Magaronit värjätty pastaväreillä. välissä on mansikkahilloa ja toisissa appelsiini tuorejuustoa.

ohje:

1 1/4 dl sokeria
2 dl vettä
3 valkuaista
2 dl tomusokeria
125g mantelijauhetta


Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 °C).
Vatkaa yleis- tai monitoimikoneen vatkauskulhossa 2 valkuaista kovahkoksi vaahdoksi.
Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja anna koneen käydä koko ajan. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt sen verran, ettei se enää höyryä.
Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.
Pursota pieniä (Ø noin 3 cm) marenkinappeja leivinpaperilla peitetylle pellille. Annoksesta tulee noin 50 nappia. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä noin 10 minuuttia, jotta marenki ehtii hieman jähmettyä pinnalta. Paista 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Valmiit marengit ovat macaronin puolikkaita. Irrota ne jäähtyneinä varovasti leivinpaperista ja lado ne pöydälle joka toinen pyöreä selkäpuoli alaspäin. Lisää ”vatsapuolelle” täyte ja sulje toisella puolikkaalla.
Säilytä macaroneja jääkaapissa. Marenkiherkut ovat parhaimmillaan parin päivän sisällä nautittuina. 
täytteenä voi käyttää hilloja, sitruuna tahnaa, tuorejuusto yms..



2 kommenttia: